Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min